Tamera Alexander schrijft actieboek Week van het christelijke boek 2024


De populaire Amerikaanse auteur Tamera Alexander is uitgenodigd om voor 2024 het actieboek voor de Week van het christelijke boek te schrijven. Ze volgt daarmee Gabi de Ridder op, die dit jaar de novelle Volgende week, zelfde tijd? publiceerde.

 

De BCB, die elk jaar de Week van het christelijke boek verzorgt, is er trots op Tamera Alexander als auteur te verwelkomen. Ze is in korte tijd uitgegroeid tot een christelijke schrijfster met een grote schare fans. Een brede lezersgroep in Nederland leest al haar romans. Boekhandels doen deze nieuwe uitgave cadeau aan klanten tijdens de Week van het christelijke boek in maart 2024, die parallel loopt aan de algemene Boekenweek. De BCB verzorgt het cadeauboekje voor de 46e keer, dit keer in samenwerking met Uitgeverij Van Wijnen.

 

Christien Bos, bureauredacteur bij uitgeverij van Wijnen: 'Voor liefhebbers van Tamera Alexanders boeken wordt het actieboek van 2024 een echte traktatie! Favoriete personages uit de Belle Meade trilogie komen terug en eerdere personages leren we beter kennen. Maar ook voor nieuwe lezers wordt de novelle genieten. Dit verhaal introduceert een sterke vrouw die haar weg zoekt in de krantenwereld van begin twintigste eeuw. Nellie Ward is journalist en wil niet alleen schrijven over schoonmaaktips en hoe je slim omgaat met een klein budget. Zoals we van Tamera Alexander gewend zijn, is de boeiende wereld die ze in deze novelle creëert op feiten gebaseerd, dankzij het grondige historische onderzoek waar ze zo van houdt.'

 

Over Tamera Alexander

Tamera Alexander (1961) is een bestseller-auteur met een grote liefde voor God, haar familie en geschiedenis. Wanneer ze een interessant verhaal hoort of een oud huis bezoekt, wordt haar fantasie geprikkeld en gaat ze op onderzoek uit. Tamera’s personages zijn uit het leven gegrepen en haar verhalen nemen je mee terug in de tijd. Ze heeft bijna twintig romans op haar naam staan, met haar boeken won ze al veel prijzen, waaronder vier Christy Awards. Ze woont met haar man in Nashville, in Amerika.

 

De Week van het christelijke boek is van 13 t/m 23 maart 2024.

 

Over Gabi de Ridder
Vanuit haar doorleefd geloof schrijft Gabi de Ridder haar romans. Hierin wil ze Gods grote liefde voor zwakke mensen doorgeven. “Dat er zoveel kan veranderen als wij ons vol vertrouwen aan Hem vastklampen, ook al zien we geen oplossing of uitkomst uit onze situaties”, vertelt ze. Het dagelijks leven uit genade vraagt om een keuze van overgave en goed leren luisteren naar Zijn stem. Dat is wat haar hoofdpersonages doen en waarin ze een bemoediging kunnen zijn voor haar lezers. Ze schreef de romans Zonder afscheid (2020), Geef me moed (2018) en Breng me thuis (2016).Actieboek 2023: Volgende week, zelfde tijd?

Als Helen op een regenachtige morgen in januari gaat hardlopen, is ze getuige van een ongeluk. Ze verleent eerste hulp aan de hardloper die door een auto werd aangereden. Enkele maanden na het ongeluk loopt Helen deze man, Ralph, opnieuw tegen het lijf. Helen denkt dat hij niet voor niets in haar leven is gekomen en staat voorzichtig open voor het contact met deze niet-gelovige man. Er volgt een reeks sportieve afspraakjes. Maar hoewel ze elkaar steeds vaker zien, komt Helen nauwelijks iets te weten over Ralph. Wat voor geheim draagt hij bij zich? Als Ralph uiteindelijk met de waarheid voor de dag komt, voelt Helen zich bedrogen. Ze verbreekt het contact, niet wetend dat ze elkaar in een bijzondere setting weer zullen treffen ... Een verhaal over het zoeken naar Gods leiding én de moed om trouw te blijven aan je overtuigingen.

De Week van het christelijke boek is van 8 t/m 18 maart 2023 in de christelijke boekhandels.

De Week van het christelijke boek stelt uitgevers en boekhandels in de gelegenheid om de aandacht specifiek op het christelijke boek te richten. De christelijke boekhandels geven het actieboek gratis weg, bij aankoop van € 15,00 aan boeken. Het is het 46ste actieboek dat door BCB, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boekenvak, wordt uitgegeven.Inspiratie nodig voor de Week van het christelijke boek? Bekijk de folder vol boekentips!

Tamera Alexander