Lezen is leuk, essentieel voor de persoonlijke ontwikkeling en onmisbaar bij het ontwikkelen van een christelijke levensvisie. Daarom organiseert BCB jaarlijks de Actieweek christelijke kinderboeken (voorheen Christelijke kinderboekenweek). Dit kinderboekenfeest vindt elk jaar plaats in oktober.

Voor deze week maakt BCB een actieboek dat de boekhandel cadeau geeft aan de klant bij aankoop van € 13,50 aan kinderboeken. Het is zelf te lezen door kinderen van 9 – 11  jaar en voor te lezen aan jongere kinderen. Daarnaast is er voor de allerkleinsten een actieprentenboek te koop voor € 7,95.
De boeken zijn onderscheidend omdat ze duidelijk christelijke normen en waarden uitdragen en daarom geschikt om uit te delen in de christelijke boekhandel.

Om de Actieweek christelijke kinderboeken onder de aandacht te brengen, ontwikkelt BCB divers promotiemateriaal: posters in diverse formaten, een boekenlegger, een kleurplaat, een vlaggenlijn en het magazine Cridz. Speciaal voor scholen is er een werkmap: vol met lesmateriaal bij het thema en de actieboeken. Dit is vanaf april/mei bij de christelijke boekhandel te bestellen.

Op zoek naar een spaaractie voor een goed doel? In oktober 2024 is er weer een spaaractie voor Red een Kind.

BCB is één van de participanten van de Kinderboekenweek. Haar bijdrage bestaat uit het uitgeven van drie christelijke actieboeken en een Werkmap voor scholen. De campagne stimuleert het schrijven, uitgeven, verkopen en lezen van (christelijke) kinderboeken. Red een Kind werkt samen met BCB aan de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandels en scholen.

Op dit moment zijn de auteurs voor 2024 nog niet bekend.